
Czipsy Konopne
Opis
Czipsy konopne
Czipsy, tak jak błonnik konopny z proteiną zawierają łuskę czyli błonnik i zmiażdżoną pestkę. Mają podobny skład, ale różnią się konsystencją. Błonnik to podstawowy pokarm dla naszego mikrobiomu jelitowego. Odpowiada za prawidłowy tranzyt, zapobiega zaparciom i stanom zapalnym jelit. U osób będących na diecie bogatej w błonnik o 40% zmniejsza się ryzyko rozwoju raka jelita grubego. Substancje włókniste zapobiegają cukrzycy i wiążą toksyny wspomagając ich usuwanie.
Czipsy konopne pozyskiwane są w procesie miażdżenia niełuskanych nasion konopnych. Po wytłoczeniu oleju nasiona konopne zostają zmiażdżone; przeważają nasiona pozbawione łuski, z niewielką domieszką nasion posiadających łuskę.
UWAGA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Najlepiej spożyć przed upływem 3 miesięcy od daty zakupu.
Czipsy konopne należy jeść regularnie, ale w małych ilościach. U różnych ludzi jest różna wrażliwość błon przewodu pokarmowego i za duża ilość błonnika może powodować podrażnienie. Należy więc obserwować własne reakcje.
Biodegradowalne opakowanie
Czipsy konopne pozbawione są związków psychoaktywnych, w tym THC.
Produkty wytwarzane są na bieżąco, dlatego może zdarzyć się, że czas oczekiwania jest nieco dłuższy niż 48h. W takim przypadku, zawsze poinformujemy.