EM Zakiszacz
Opis
EM Zakiszacz
EM Zakiszacz aktywnie wspomaga proces zakiszania paszy, dzięki czemu nie dochodzi do pleśnienia i zagrzewania się kiszonki. Efektywne Mikroorganizmy zmieniają cukry i kwasy organiczne, powodując obniżenie i ustabilizowanie pH. Białko zawarte w zakiszanej paszy zostaje zabezpieczone przed rozkładem gnilnym.
EM Zakiszacz zawierający żywe kultury bakterii, przeznaczonym jest do produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek. Składniki EM Zakiszacz ukierunkowują proces zakiszania na pożądaną fermentację z maksymalnym ograniczeniem strat parametrów jakościowych paszy. Jednocześnie Efektywne Mikroorganizmy hamują rozwój szkodliwych bakterii i grzybów, zaburzających proces zakiszania i przyczyniających się do spadku wartości pokarmowej kiszonki. Jest to o wiele skuteczniejsze i tańsze niż dodanie do zakiszanej masy chemicznego konserwantu lub kosztowna walka z mykotoksynami.
Dawkowanie EM Zakiszacz:
1 litr / 1 m3 zakiszanej masy
Dawkę zwiększamy w sytuacji, gdy:
- mamy trudno zakiszającą się paszę (duża ilość białka, niedobór cukru)
- na brzegach pryzmy, początku i końcu rękawa
Sposób użycia EM Zakiszacz:
- przez dozownik na etapie zbioru
- przez polewanie pryzmy
Szczelne okrycie i dokładne dociśnięcie kiszonki zmniejsza ryzyko wystąpienia wtórnej fermentacji.
EMformacja to ruch społeczny, którego celem jest regeneracja środowiska przy użyciu
Efektywnych Mikroorganizmów. Kupując w naszym sklepie FALAEM wspierasz działania EMformacji.