
Producent
Cena
-
od
do

Technologia EM stosowana jest w ponad stu krajach świata. Adaptuje się do różnych klimatów i warunków, ale zawsze wprowadzeniem do niej jest magiczna formuła:
EM-1 + m + H2O = EM-A
Do preparatu–matki EM-1 dodajemy melasę i wodę. Otrzymujemy EM-A, czyli EM-Aktywne – najprostszy, a zarazem najbardziej uniwersalny produkt technologii EM.
Preparat EM-1 jest kołem zamachowym lokomotywy ciągnącej wagony wypełnione milionami kompetentnych mikrowolontariuszy, gotowych do pracy na rzecz środowiska. To brązowy płyn o lekko kwaśnym zapachu fermentowanych owoców. Brązowy kolor zawdzięcza melasie z trzciny cukrowej, która jest pożywką dla mikroorganizmów.
Preparat EM-1 jest substancją, w której Efektywne Mikroorganizmy znajdują się w formie płynnej. Uaktywnia się je przy pomocy wody i pożywki (melasa z trzciny cukrowej) do postaci tzw. EM-A.
W ciągu 7 dni (czas fermentacji)
z 0,2 litra EM-1 powstaje 5 litrów EM-A.
z 0,5 litra EM-1 powstaje 10 litrów EM-A
z 1 litra EM-1 powstaje 20 litrów EM-A.
Uzyskane, poprzez namnożenie Efektywnych Mikroorganizmów, EM-A ma niezwykle szerokie zastosowanie: w gospodarstwie domowym, w hodowli, w rolnictwie, dla zwierząt, dla ochrony środowiska, a nawet dla zdrowia człowieka.
Jest to odpowiedni produkt dla tych, którzy lubią samodzielnie wytwarzać EM-y i eksperymentować, tworząc fermenty oraz kompozycje ziołowe na specjalny użytek.